Не даремно вчені підозрюють, що шоколад за своїми смаковими якостями прирівнюється до слабкого наркотику і щоденне його вживання призводить до деякого роду залежності. Проте справжні любителі солодощів просто не реагують на такі випади, пояснюючи це тим, що шоколад це не лишень дуже смачно, але ще й “страшно” корисно як для здоров‘я, так і для шкіри.
Якщо зазирнути у книгу історії шоколаду, стає зрозуміло, що шоколад був завжди. У ті часи вважалося, що какао-боби мають божественне походження. З того часу шоколад не перестає підкорювати світ. Про його переваги сперечаються на кожній науковій конференції, присвяченій проблемам молодості та краси. І ось, десять вагомих причин полюбити шоколад, якщо ви до цього часу ще не є його палким прихильником.
1. Шоколад може врятувати від багатьох видів захворювань, дякуючи антиоксидантам, що містяться у ньому.
Антиоксиданти або флавоноли – речовини, що сприяють знищенню у людському організмі вільних радикалів, які можуть викликати розвиток ракових клітин або закупорку кров‘яних судин. Саме флавоноли какао здатні знизити рівень поганого холестерину у крові, одночасно підтримуючи в нормі рівень “хорошого” холестерину. Окрім того, антиоксиданти такого походження знімають запалення, чистять кров‘яні судини та покращують кровообіг. Зовсім нещодавно італійські вчені підтвердили, що чорний шоколад зменшує тиск та навіть може попередити розвиток одного з видів діабету.
2. Шоколад допомагає худнути та вчитися.
Вчені прийшли до висновку, що прихильники шоколаду, як правило, стрункіші, в них тонша талія, і вони рідше страждають від діабету, аніж ті, хто обирає інші солодощі. Крім того, вони набагато краще освічені.
3. Шоколад корисний для зубів.
Японські медики стверджують, що масло какао, яке міститься у шоколаді, має по-справжньому цілющий вплив на зуби, окутуючи їх спеціальною плівкою та оберігаючи їх від карієсу. Окрім того, оболонка какао-бобів, з яких роблять шоколад, містить антибактеріальну речовину, яка бореться з нальотом на зубах.
4. Хочете покращити настрій? Їжте шоколад.
Саме шоколад ввільняє ендорфіни, які викликають почуття задоволення та знижують відчуття болю. Прихильники цього виду солодощів значно частіше вважають себе повністю здоровими, щасливішими, рідше мають відчуття самотності, рідше страждають на депресію та з задоволенням планують майбутнє.
5. Шоколад продовжує життя.
Вчені Гарварду кажуть, що якщо вживати шоколад тричі на місяць, можна прожити на рік довше, аніж ті, хто відмовляє собі у цьому задоволенні. Однак ці ж самі вчені попереджають, що надмірне зловживання шоколадом загрожує абсолютно зворотнім результатом.
6. Шоколад – відмінний афродизіак.
Дякуючи кофеїну та теоброміну, шоколад якби примушує серцево-судинну та нервову систему працювати енергійніше та здійснює на людський організм легкий стимулюючий ефект. Ось чому якщо хочете солодких снів, не надумайте захоплюватися шоколадом на ніч.
7. Шоколад – своєрідний наркотик.
Для того, аби потрапити хоча б в якусь залежність від кофеїну та теоброміну, які містяться у шоколаді, варто споживати близько 400-500 грамів щодня (4-5 плиток).
8. Шоколад корисний для шкіри.
Флавоноли, що містяться в какао корисні для шкіри. Під дією цих продуктів зменшуються сухість, почервоніння та лущення, шкіра стає більш гладкою, краще реагує на ультрафіолетове випромінювання. Окрім того, сьогодні особливо популярними стали шоколадні обкутування, які вселяють в стомлену та в‘янучу шкіру енергію та життя.
9. Вагітні обов‘язково мають включати у раціон шоколад.
Підвищений попит на шоколад під час вагітності не випадковий – він пояснюється високим складом заліза у шоколадних ласощах. Які попереджають розвиток анемії. Окрім того, гарним здоров‘ям свого малюка та його здатністю стійко переносити стресові ситуації мама зобов‘язана тим плиткам шоколаду, які вона споживала під час вагітності.
10. Шоколад – найкращі л
асощі для дружньої вечірки.
Поза сумнівами. Повірте, солодкі шоколадні закуски та банановий фраппе – саме те, що потрібне для перегляду нового голлівудського шедевру.
Банановий фраппе: перемішайте 25 грамів білого шоколаду з 300 грамів молока та підігрійте в кас тюлі, допоки шоколад не розтане. Перелийте в блендер. Додайте 1 банан і 4 кульки морозива.
за матеріалами www.greenmama.ua