Видання » Раціональне харчування

1. Значення раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді / О. В. Кузьмінська, М. С. Червона – К.: Державний інститут проблем сім’ї та молоді, Український ін-т соціальних досліджень, 2004. – Кн. 4. – 128 с. – (Серія „Формування здорового способу життя молоді”. У 14 кн.).
У монографії викладені основні положення сучасної наукової теорії раціонального харчування, а саме: функції їжі; закони та принципи раціонального харчування, характеристика харчових речовин та продуктів харчування, їх значення для формування здоров’я та профілактики захворювань; основні принципи побудови здорового раціону та режиму харчування. Частина книги присвячена характеристиці стану харчування сучасної молоді. Роз’яснені особливості організму дітей, підлітків та молодих людей, які необхідно враховувати при виборі раціону та режиму харчування. Описані можливості використання раціонального харчування для покращення розумової працездатності, для підтримки краси тіла, профілактики виникнення надмірної ваги. Особлива увага приділена впливу реклами на стан харчування молоді та можливим негативним для здоров’я наслідкам вживання деяких продуктів, що широко рекламуються. Наведені приклади вправ та занять, які допоможуть не лише надати знання, але і сформувати навички раціонального харчування молоді.

2. Монтиньяк М. Ужинайте и худейте! Для всех, особенно для мужчин. – М., 2003. – 220 с.
Эта книга – настоящий справочник по здоровому питанию. Адресован он в первую очередь тем, кто отдает много времени работе и не имеет возможности постоянно следовать диете. «Да это и не нужно!» – убеждает н7ас известный французский диетолог Мишель Монтиньяк. Из его книги вы узнаете, как сохранить форму, не отказываясь от деловых обедов и дружеских встреч за обеденным столом.

3. Монтиньяк М. Я ем, значит, я худею. Для всех, всех, всех… – М., 2003. – 268 с.
Метод похудения Монтиньяка уже признан одним из наиболее эффективных. С выводами специалистов читатели смогут познакомиться в заключительном разделе этой книги. Но интереснее всего рассказ самого Монтиньяка о возможностях нашего организма, о необыкновенных свойствах обычных продуктов, о хороших и дурных привычках и о том, как всегда быть в форме.

4. Чубенко А. Еда или лекарство? – СПб.: Издательство „А. В. К. Тимошка”, 2002. – 160 с.
Не секрет, что наши предки в некотором смысле были здоровее нас, потому что жили ближе к природе и питались здоровой пищей. Чтобы стать здоровее, нам не нужно возвращаться на столетия назад. Нам нужно только научится правильно питаться. Как ? Обратите внимание на зерновые продукты, на сою, витамины… Об остальном вы узнаете из книги.