Дослідження та цікаві факти > Інформація > Корисні поради > Новини

Що ми повинні знати про мед

Що ми повинні знати про мед

Мед дуже специфічний продукт за своїми смаковими якостями. Комусь він подобається, а хтось його взагалі не любить і навіть аромат меду може викликати відразу. Однак, він володіє величезною кількістю цілющих властивостей.Крім того, сам процес «видобутку» меду тернистий і довгий.

Слово «мед» прийшло до нас від євреїв. При дослівному перекладі, мед — наділений магією. Так, щось таке «магічне» і «чаруюче» в ньому точно є. Мед продовжує життя. Цей факт був доведений ще за життя Гіппократа, коли середня кількість років, що проживали на той час, було 40, а сам Гіппократ прожив аж 110 років. При цьому він вживав мед кожен день і по кілька разів.

Чи знаєте ви, скільки потрібно нектару для декількох кілограмів меду? Близько 5 кілограм.А для того, щоб зібрати близько 100 кг «бджолиних ласощів» бджілкам потрібно подолати майже 50000 км невтомної роботи.

Що ми повинні знати про медВ історії збору меду був зафіксований навіть «наркотичний» випадок.Так в 1985році на митниці в Перу в меді були виявлені конопля і мак. А сталося це тому, що бджоли не «розібралися», звідки можна збирати нектар, а звідки ні.
Так буде вам відомо, що в Сибірі бджоли з’явилися близько 200 років тому. Ввезли туди їх саме для того, щоб вони «трудилися» на благо медянного життя. А вже на сьогоднішній день, Сибір є основним постачальником цих ласощів.

А чи знаєте ви, що раніше мед використовували в якості своєрідного «холодильника» для м’яса в південних країнах? Тушки мазали повністю цим «зіллям» і закопували в землю. Ось таким дивним чином м’ясо зберігало своє життя під землею.
Ви знаєте, що Ізраїль — «батьківщина» самого дорого меду в світі? Один кілограм такої смакоти коштує більше 17 доларів.

Що ми повинні знати про медНе варто забувати про всі корисні властивості цього чудового смачного продукту. Нанесіть на рану цього «чудотворця» і вже до наступного дня ви побачите, як вона «затягується». Або ж, додайте одну ложку в чай, і початкова стадія застуди з вами «попрощається».

🔗 Джерело: Цікаві факти