Одним із шкідливих продуктів для фігури традиційно вважають макарони або пасту, яку готують з цього продукту. Канадські вчені взялися дослідити як споживання макаронних виробів впливає на вагу та індекс маси тіла. Дослідження було проведено спеціалістами лікарні Сейнт Майкл в Торонто. Отримані результати свідчать, що споживання макаронів не тільки не шкодить фігурі, але й може посприяти схудненню. Такі неочікувані висновки дослідники зробили на підставі опитування майже 2500 учасників експерименту, які з’їли в середньому 3,3 порції макаронних виробів за тиждень, а також притримувалися дієти з низьким глікемічним індексом (тобто вони їли різні продукти, які багаті на клітчатку та пектини й не провокують сильний апетит).
Науковці стверджують, що макаронні вироби можна віднести до списку продуктів з низьким глікемічним показником, оскільки вони затримують підвищення рівня цукру в крові на відміну від інших мучних продуктів, наприклад, таких як білий хліб. Тому їх вживання є корисним для нашого організму.