Інформація > Новини

Здоровий спосіб життя – це дороге задоволення?

Здоровий спосіб життя – це дороге задоволення?. здоров'я, здорове харчування, здоровий спосіб життя, статистика, хвороба

Згідно дослідження Асоціації міжнародних фармацевтичних виробників (АІМР), яке проводилось на території Російської Федерації, 64% росіян вважають ведення здорового способу життя «дорогим задоволенням». У той же час, 75% жителів Росії вважають, що для ведення здорового способу життя достатньо відмовитись від паління, при цьому 64,9% людей впевнені, що секрет здоров’я криється у раціональному харчуванні. Спорт атрибутом здорового способу життя назвали 62% опитаних. Росіяни, за даними дослідження, вражають, що погане або гарне здоров’я дається людиною від природи і принципово його змінити не можна. Разом із цим саме поняття «здоров’я» респонденти визначили вкрай чітко: на думку 65% росіян, бути здоровим означає «не мати жодних хвороб», а хворіти – означає, «страждати від серйозних хвороб» (за словами 64% опитаних).

Також спеціалісти АІМР відмічають, що лише 13% жителів країни регулярно відвідують лікаря. При цьому 40% опитаних звертаються до лікарів лише у крайніх випадках. ЗА умови менш небезпечних, «побутових» хвороб, згідно статистики до лікаря йдуть не більше третини росіян, інші надають перевагу користуванню у лікуванні досвідом рідних та близьких, власні знання або інформацію в інтернеті.

, , , ,