Кожного дня людина з`їдає до 46 чайних ложок цукру, прихованих в готових продуктах, з`ясували учені з Медичної школи Еморі в США. На думку учених, самі того не підозрюючи, їх співвітчизники за день вживають чотири рекомендовані норми цукру.
З`ясувалося, що продукти з високим вмістом цукру збільшують рівень шкідливих речовин і холестерину в крові людини. Так само, як це робить надмірна кількість жирів в їжі.
Дослідники вважають, що виробники продуктів харчування постійно збільшують вміст цукру в своїх товарах, для того щоб зробити їх привабливішими для споживачів. Проте велика кількість цукру в дієті так само небезпечна для здоров`я, як і надлишок жирів.
“Споживання цукру має важливий і довгостроковий вплив на здоров`я людей, — розповідає автор дослідження Міріам Вос. — Людям варто знати, скільки цукру вони споживають, і знайти спосіб зменшити цю кількість” ( takzdorovo.ru ).
Італійські науковці з Центру дерматології Флоренції встановили, що надмірна пристрасть до солодощів не тільки провокує набір зайвих кілограмів, але й визиває передчасне старіння шкіри. За їхніми словами, цукор, який входить до складу тортів, тістечок, цукерок та інших продуктів прискорює процеси утворення зморшок біля очей.
Для проведення експерименту науковцями було відібрано 120 жінок 35-ти років, стан шкіри яких ретельно вивчили фахівці. Всім учасницям запропонували дещо змінити звичний раціон, замінивши булочки, шоколадки та інші солодощі цитрусовими фруктами та ягодами. Крім того, добровольців попросили по можливості відмовитися від алкоголю та куріння.
Через півроку косметологи вивчили стан шкіри учасниць повторно. З’ясувалося, зморшки у жінок, які дещо змінили свій щоденний раціон, помітно зменшилися. Очевидні покращення спостерігалися навіть у тих панянок, які так і не змогли відмовитися від шкідливих звичок. Натомість, у представниць слабкої статі, які продовжували харчуватися як раніше (таких було 8%) кількість зморшок, особливо на повіках, помітно збільшилася.
Професор Тореллі Лотті, керівник проекту, таку закономірність пояснює дією вільних радикалів, які виробляються в організмі як наслідок незбалансованого харчування та надлишку цукру (Джерело: raut.ru ).
Вплив вільних радикалів може призвести до розпаду колагену і еластину, в результаті чого шкіра втрачає свою пружність та еластичність і виникають зморшки. В цьому плані особливо небезпечним є рафінований цукор, який міститься у безалкогольних напоях і різних продуктах, приготованих при високих температурах (понад 225 градусів).