Дослідники з Лондонського Імперського коледжу з`ясували, що за 5 років любителі м`яса набирають більше ваги, ніж ті, хто в калорійному вираженні з`їдають їжі стільки ж, але м`яса в їхньому раціоні менше.
Як передає портал Innovanews, коли вчені проаналізували різні типи м`яса, вони виявили, що найсильніше впливає на збільшення маси тіла домашня птиця, слідом за нею оброблене м`ясо і, нарешті, червоне м`ясо.
Участь у дослідженні взяли більш ніж 100 тис. чоловіків і 270 тис. жінок з 10 європейських країн. Головними “м`ясоїдами” виявилися жителі Данії, потім німці, іспанці та шведи. Менше всіх м`яса їдять греки.
За дослідний п`ятирічний період і чоловіки, і жінки набирали в середньому по одному фунту (~ 454 грама), причому жінки додавали трохи менше чоловіків.
Дослідники з`ясували, що чим більше м`яса їсть людина, тим більше ваги набирає. На кожні додаткові 250 грамів м`яса за п`ять років людина набирала на 4,4 фунта (~ 2 кг) більше. Зниження ж споживання м`яса на 250 грамів скорочувало збільшення у вазі приблизно на 4 фунти (1,8 кг).
Висновки вчених: хоча зазначені цифри і здаються незначними з точки зору нормальної людської ваги, але в перспективі для популяції скорочення споживання м`яса може мати важливе значення.