Раціональне харчування

Креветки – це не тільки смачне м”ясо…

Креветки (Caridea) — це ракоподібні ряду десятиногі раки, які налічують 250 родів та біля 2 тисяч видів. Креветки розповсюджені у всіх морях та океанах, зустрічаються у деяких прісних водоймах, але найбільше видове різноманіття спостерігається у тропічних морях. На Україні вони зустрічаються у Чорному та Азовському морі.

Страви з креветок дуже поширені у кухнях багатьох країн світу. М”ясо креветок відрізняється дуже гарними смаковими якостями. Крім того воно містить велику кількість вітаміну В 12 та жиророзчинних вітамінів А, Е та D. З мікроелементів у креветках міститься велика кількість кальцію та йоду.

Нещодавно було проведено експеримент у якому взяли участь  більш як 35 000 жінок,в ході якого учені прийшли до висновку, що в креветках міститься унікальна речовина. Особливо вона корисна для жінок.

Фахівці запросили взяти участь в експерименті жінок, у яких наближався період менопаузи. Але при цьому ні у однієї з випробовуваних не було ніколи раку грудей.

Протягом 6 років медики спостерігали за раціоном харчування і способом життя всіх жінок. Частина з них приймала всі ці роки біологічні добавки на основі креветок, пише Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

В кінці експерименту у 880 представниць слабкої статі був діагностований рак грудей. Проте у інших, хто вживав екстракт з креветок, ризик виникнення раку грудей знизився на 32%.

, , , , , , ,